torstai 28. huhtikuuta 2016

TUTUSTU PIENEEN KISSANPOIKAAN, NIMELTÄÄN PAJUNKISSA JA LÄHDE SEN MUKANA SEIKKAILUUN!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEha2npvIEFsZzAWV-IRulKlfGrHXO4PYKYpfUrEUXY7CCiTZz42H-cswwFSpVUheaqgdKHQsFC6Xh2-4JRUc0xIsbuGYhhmqkwM_JejJUVTqDHIiPS6mXIqp2rkOA2vjUDiVof5jl_f6f9t/s1600/IMG_3813.jpg

Suosittelen tätä ihanan nostalgista Tammen kultaiset kirjat-sarjaan kuuluvaa satukirjaa "Pajunkissa". Muistan tämän kirjan omasta lapsuudestani. Lapsena lukemani kirja oli alunperin peräisin jo äitini lapsuudesta. Nyt on taas ajankohtainen aika kaivaa kirja hyllystä esille ja lukea se iltasatuna neidille.

Kirja kertoo siis pienestä harmaasta kissasta nimeltään Pajunkissa, joka lähtee etsimään "niitä, jotka ovat yhtä harmaita ja pehmoisia kuin hän itse". Tällä retkellään Pajunkissa tapaa monia lapsille tuttuja eläimiä, kuten koppakuoriaisen, sammakon, hiiren, perhosen, lintuja, mehiläisen, oravan ja jopa ravun, löytääkseen etsimänsä sieltä, mistä seikkailunsa aloittikin. Ja näinhän se usein elämässä käykin, että täytyy ensin käydä kaukana toteamassa onnen löytyvänkin ihan siitä läheltä.

Satu sopii erinomaisesti kevääseen ja juuri tähän aikaan, jolloin pajunkissoja näkyy pajukoissa ja pihapiirin eläimet heräilevät piiloistaan. Pajunkissat myös kiehtovat lapsia pehmeydellään ja on kutkuttavaa leikkiä pientä mielikuvitusleikkiä,  josko ne vaikka olisivatkin ihan pieniä, oikeita kissanpoikia... Kirjaa lukiessa samalla tutustutaan myös vuodenkiertoon ja erilaisiin lähiympäristön eläimiin. Kirjassa on aivan ihana kuvitus ja lämminhenkinen tarina, joten mukavia lukuhetkiä sen parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti