tiistai 10. toukokuuta 2016

ÄIDILLE IHANIA KAKKUJA ASKARRELLEN JA LEIPOEN!



Äiti leipoo hymyellen.
Kelle leivot, äiti, kellen?

Vielä kysyt - kelles muille:
pienoisille piimäsuille.

Kätken kakkuun kaipausta,
sirottelen siunausta.

Rakkautta rahdun verran -
toinen teille leipoo kerran.

Äidin kakku makeaisin,
sitä ah, jos aina saisin.

-Immi Hellén-

Äitienpäivän kunniaksi voi korttiin askarrella ihanan herkullisen kermakakun makealla mansikkakruunulla! Tähän askarteluun käytettiin kakkupaperia ja erilaisia kuviopapereita sekä koristeeksi tarraliimalla varustettua pitsiä, satiininauhaa ja kuviollisia teippejä. Mansikka on askartelutarvikelaatikosta löytynyt valmis huopakoriste, mutta senkin voi askarrella itsekin kartongista kakun koristeeksi. Kakun kerroksia varten leikataan kuviopapereista erikokoisia suorakaiteen muotoisia paloja ja liimataan päällekkäin isoimmasta pienempään ensin liimatun kakkupaperin päälle pohjakartongille. Kakku koristellaan teipeillä, pitsiä ja nauhoja liimaamalla kerrosten väliin. Koristelussa voi myös käyttää mielikuvitustakin ja käyttää vaikka paljettela, nappeja, kimalletta... Kakulle voi myös leikata vielä kakkulautasen. Jämäpaloista tehtiin vielä pari suloista muffiniakin. 

Äideille tarjottiin tänä äitienpäivänä ihan oikeaa, syötävää kakkuakin: Makeaa marenkikakkua eli ihanaa Pavlovaa ensimmäisten mansikoiden kera. Kakku on helppoa tehdä myös lasten kanssa, sillä ei ole pelkoa, että valkuaisia tulisi vaahdotettua liikaa ja täytteetkin saa lisätä mieluummin krouvisti kuin tarkasti siloitellen. Ja pohjakin saa mielellään olla yksilöllisen muotoinen, vaikka sille malliympyrä piirretäänkin.

Tarvitaan:
4 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
4dl sokeria
1tl etikkaa
1tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa
hilloa ja marjoja

Vatkaa valkuaiset käsivatkaimella kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää valkuaisvaahtoon vähitellen hyvin vatkaten. Lisää vielä tilkka etikkaa. Piirrä leivinpaperille lautasen avulla ympyrä ja levitä marenkivaahto kakkupohjaksi ympyrään paksummin reunoille, niin että pohjan keskelle jää kuoppa täytettä varten. Leivinpaperin kostuttaminen ennen vaahdon levittämistä voi helpottaa kakkupohjan irrottamista paiston jälkeen. Paista uunissa 100 asteessa puolitoista tuntia. Anna jäähtyä ritilän päällä. Siirrä jäähtynyt pohja tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta halutessasi vaniljasokerilla. Levitä pohjan kuoppaan hilloa ja kermavaahto hillon päälle. Koristele marjoilla. 

Herkku vei todella melkein kielen mennessään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti