torstai 9. kesäkuuta 2016

PERHETUVAN KEVÄTKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET


"Mitähän tänään tapahtuu,
kun on noin naurussa suu?
Onkohan syynä tällainen juttu:
juhliin tulee ystävä ja tuttu!"

Näyttöviikkoni perhetyössä oli edennyt jo viimeiseen päivään, kun Perhetuvan kevätkauden päättymistä juhlistettiin yhteisellä piknikillä läheisellä leikkikentällä. Näyttöviikkoni huipennukseksi olin tehnyt leikkikentälle lapsille valokuvasuunnistuksen ja helposti kentällä toteutettavan askartelun.

Helteinen näyttöviikon sää ei pettänyt siis viimeisenäkään päivänä ja saimme nauttia kauniista säästä. Hellettä hiukan hillitsi hento tuulenviri, joka vilvoitti mukavasti. Piknikillä nautittiin makoisasta mehusta ja leipomistani puolukkamuffineista. Lapset viihtyivät hiekkalaatikolla ja kuka missäkin härvelissä. Perhetuvan kävijät ovat olleet suhteellisen pientä väkeä, mutta onneksi myös suunnistajia löytyi ja lopulta innokkaita askartelijoitakin useampia. Vietimme mukavan yhteisen aamupäivän leikkikenttäpiknikillä.

Askartelu oli helppo, mikä olikin askartelun kriteerinä toteutuspaikan ollessa leikkikentän nurmialue ja askartelijoiden ikähaitari mahdollisesti hyvin laaja.  Päädyinkin siis tähän iloiseen ja viikon helteisiin sekä kesäloman alkuun sopivaan aurinko-askarteluun, jossa maalataan kertakäyttölautasia ja yksinkertaisesti vain leikataan säteet lautasen reunasta. Lopuksi maalin hiukan kuivuttua voi lisätä silmät ja nauravan suun. Kun lautasen maalaa molemmin puolin ja kiinnittää naruun, auringon voi ripustaa roikkumaan vaikka ikkunaan paistattelemaan kesäpäivää!

Perhetuvan toiminta jäi siis kesätauolle ja minä sain urakkani päätökseen tällä saralla. Vielä on arviointikeskustelua vaille valmis tämä opintojakso. Haikein mielin kiitin ohjaajiani kesäkukkien kera ja jätin muiston itsestäni myös perhetuvan kävijöille lastenkirjan ja askartelemani taulun muodossa.

" Kesä kukkien piirtäjä,
tuuli pilvien siirtäjä,
aurinko valon antaja."

Aurinkoista kesää ja lämmin kiitos kaikille teille, joihin tutustuin tämän harjoittelujakson aikana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti