perjantai 17. kesäkuuta 2016

PÄÄ, OLKAPÄÄT, POLVET, VARPAAT...


Sateiseen kesälomapäivään keksin lapsille hauskan puuhan omasta lapsuudestani. Aikanaan oman äidin kanssa näitä lapsena piirrelleenä muistin tänään nämä hassun hauskat yhteistyöllä muodostuvat  hahmot. Vietettiinpä siis aika hauska piirusteluhetki iltapäivällä lasten kanssa kuultuani taasen "äiti, mitä mä tekisin?"-kysymyksen... 

Ideana siis on taittaa tyhjä A4-piirustuspaperi neljään osaan haitariksi. Ensimmäiseen osioon piirretään pää, seuraavaan ylävartalo, seuraavaan alavartalo ja viimeiseen jalkaterät tai kengät ja jokin elementti, jolla tämä yhdessä piirretty hahmo seisoo. Ideana on siis, että omaa piirustusta ei näytetä muille ja seuraavaa osiota varten paperinippua siirretään seuraavalle piirtäjälle, jotta lopulta muodostuu hassunkurinen piirroshahmo, jonka jokainen osio on eri piirtäjän tekemä. 

Oman osion piirrettyään, kukin kääntää seuraavan tyhjän osion esiin ja merkitsee siihen kohdat, joista seuraava piirtäjä aloittaa seuraavan vartalonosan. Vain mielikuvitus on rajana näissä piirustuksissa ja mitä erikoisempia piirroksia kukin piirtää, sitä hauskempi on lopputulos! Omat piirrokset voivat olla osia ihan mistä hahmosta tahansa. Eri hahmoja voi käyttää hyväkseen hassuttelussa. Piirros voi olla ihminen, tyttö, poika, prinsessa, eläin, avaruusolento, satuhahmo... ihan mitä mieleen juolahtaa piirtää. Lopussa jännitetään, kun yksi kerrallaan avaa oman nippunsa ja nähdään millaisia hauskoja hahmoja on saatu yhdessä aikaan! 

Piirustelun avulla voidaan tässä puuhassa hahmottaa kehonosia ja harjaannuttaa myös hienomotoriikkaa, kynänkäsittelytaitoja sekä silmän ja käden koordinaatiota. Välineet eivät ole kummoiset eli paperia ja värikyniä vain tarvitaan ja sitten vain päästetään mielikuvitus irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti