lauantai 13. elokuuta 2016

VIELÄ ON VÄHÄN KESÄÄ JÄLJELLÄ!



Arki alkaa kun saapuu elokuu.
Loma loppuu ja yötaivas tummentuu.
Hauska on yhdessä muistella
kesän päiviä kauniita.

Kesäkuun, heinäkuun, elokuun
aurinko on oksalla koivupuun.
Oli hienoa uida ja puuhailla
kesälomalla omalla!

Blogi palailee kesälomalta tämän tokaluokkalaiseni uudesta Apilatien lukukirjasta löytämäni Heikki Salon kirjoittaman runon myötä. Kesälomalla vietettiin monia rentoja yhdessäolon hetkiä mökkeillen, puuhastellen, uiden ja rentoutuen. Kesälomareissu suuntautui Kouvolaan ja Tykkimäen huvipuistoon, joka oli positiivinen yllätys huvipuistojen ahtauteen ja kaupallisuuteen kyllästyneelle. Tykkimäki oli suhteellisen edullinen huvipuisto verrattuna esimerkiksi Tampereen Särkänniemeen. 

Tykkimäen huvipuistoaluetta ei ollut ahdettu täyteen, väljyyttä löytyi vaikka väkeäkin taisi paljon olla huvittelemassa. Huvipuistolaitteet oli kierrätetty muista huvipuistoista ja oli hauska lukea jokaisen laitteen yhteyteen ripustettua tietolappua kyseisen laitteen historiasta ja alkuperästä. Vanhimmat laitteet olivat 1960-luvulta ja vanhin taisi olla ollut käytössä Helsingin Linnanmäellä sen auetessa 1964 ellen nyt ihan väärin muista. Lapsiperheelle sieltä löytyi myös ruokapaikkoja moneen makuun ja ruuan hintakin oli kohtuullinen. 120 senttinen nuorimmainenkin pääsi kaikkiin laitteisiin ainakin aikuisen kanssa yhtä lukuunottamatta. Perheen pienimmille laskettiin olevan yli kymmenkunta sopivaa laitetta. 

Lisäksi alueelta löytyi paljon pelikojuja, joista jokainen osallistuja voitti jotakin, mikä pienillä on tärkeää kun taidot eivät vielä riitä tarkkuusheittoihin yms. Alueelta löytyi myös hauska Minimaatila, jossa pääsi silittämään kaneja ja lampaita, näkemään perinteisiä maatilan eläimiä ja kokeilemaan talutusratsastusta ponilla. Suosittelen lämpimästi, vaikken juuri huvipuistoista niin pidäkään!

Matkan varrella pysähdyimme Vääksyn kanavalla, jonne satuimme sopivasti kanavan sulkuporttien avaamisen aikaan. Kanavan läheisyydessä oli useampi kahvila ja lounastimme kanavaravintolassa nimeltä Kanavan Kunkku. Kanavapuiston alueelta löytyi myös monta käsityöputiikkia ja museo, joista löytyi tuliaiset kotiin viemisiksi. Kuvassa oleva vaaleanpunainen riemukuplakin löytyy Vääksyn kanavalta, jossa käsitöiden ystävien tilataideprojektina on virkata tai kutoa koko kuplalle värikäs kesäasu!

Lasten koulut alkoivat tällä viikolla ja sitä myötä totuttelemme taas arkeen reput pullollaan mukavia kesälomamuistoja. Arkeen sopeutumisesta huolimatta vielä on kesää vähän jäljellä ja nautitaan kaikki näistä loppukesän päivistä ennen syyssateiden saapumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti