maanantai 22. elokuuta 2016

HOLA AMIGOS!


Olisiko ideaa juhlistaa alkavaa syksyä vaikkapa värikkäällä Tex-Mex-teemaisella iltapäivän välipalahetkellä? Pöydän voisi kattaa värikkäillä pöytäliinoilla ja pöydän koristeeksi maalata askartelumaaleilla kivistä terrakottaruukkuihin näitä hauskoja kaktuksia, joita maalasin kesälomalla mökillä. Ruukku on täytetty hiekalla, jolloin nämä erikokoiset kivet pysyvät siihen painettuina hyvin pystyssä. Kivikaktukset voi vielä tarvittaessa lakata, jotta ne kestävät myös ulkosalla.

Välipalaksi tarjotaan tietenkin tortillarullia, joiden pinta sivellään tuorejuustolla, levitetään päälle siivutettua kinkkua tai tonnikalaa. Jos haluat tortilloista ruokaisampia, kinkun sijasta voit käyttää myös esimerkiksi paistettua jauhelihaa tai kanaa. Lisäksi vielä pieneksi kuutioitua tomaattia ja/tai paprikaa sekä salaattia. Halutessa voi vielä täytteeksi lisätä Tex-Mex-mausteseoksella maustettua kermaviilikastiketta. Tortillalettu täytteineen rullataan rullalle ja leikataan puoliksi tarjolle. 

Kermaviili-dipin kanssa tarjotaan lisäksi kasvistikkuja kurkusta ja porkkanasta sekä maissinachoja dipattavaksi. Omenamehu juodaan juhlan kunniaksi värikkäillä pilleillä, joihin voidaan askarrella kartongista kaktus- tai somprero-hattu-koristeet. Taidampa minäkin järkätä meidän koululaisille joku päivä koulun jälkeen tällaisen pienen yllärin ennen kuin lähden taas syksyn ensimmäiseen käytännön harjoitteluun. Otetaan syksy ilolla vastaan!

Buen provecho ! = Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti