lauantai 1. lokakuuta 2016

MÖRKÖ MASKOTIKSI KOULUTIELLE


" Ullakolla, nurkimmassa nurkassa,
pimeässä mattokasan takana on
M-Ö-R-K-Ö
Se siellä vaanii isona ja mustana,
kun varovasti kurkkaan ovesta.
Vaan se pelkää kyllä vähän lamppua
ja tosi paljon meidän äitiä
eikä sitä ole olemassa,
paitsi vintillä..."
(Tuula Korolainen)

Tänään 1.10. vietettiin valtakunnallista heijastinpäivää. Sen kunniaksi Neiti Näppärän, 8v. kanssa iltapuhteina puuhasimme meidän porukalle koulureppuihin killumaan heijastavat mörkömaskotit. Nämä värikkäät pikku monsterit kiiluvin silmin turvaavat kivasti lasten koulutietä, kun syksy hämärtää pikku hiljaa myös aikaiset kouluaamut. Iskäkin sai työreppuun laitettavaksi omansa, vaikka luuli jäävänsä ilman!

Materiaalina käytettiin askarteluhuopaa, sillä sitä on helppo leikata ja ommella eikä sen reunat rispaannu. Täytteeksi laitettiin vanua. Silmät ovat heijastinkangasta, joka on kiinnitetty napilla vartaloon. Parsinneulalla pistelimme maskotit kokoon ihan peruspistoin. Neitikin oppi päättelemään! Harkkosaksilla sai suuhun ja maskottien alareunaan hauskaa särmää. Maskottiin voi kiinnittää nauhan, jolla sen saa roikkumaan ja keikkumaan hakaneulalla vaikka hihaan. Me kiinnitimme niihin ompelemalla kierrerenksut, joilla maskotit kiinnitettiin reppujen vetoketjuun.

Tämäntapaiset pienet ompelupuuhat huovasta kehittävät kivasti lasten hienomotoriikkaa sekä silmän ja käden koordinaatiota. Mörkömaskotti voidaan myös ensin suunnitella paperille piirtämällä ja sitten toteuttaa kädentaitotyönä, jolloin työhön saa ujutettua hiukan enemmän projektimaisuutta. Meille tämä oli nyt vaan tällainen kiva pieni yhteinen lauantai-illan puuhahetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti