perjantai 27. toukokuuta 2016

ELÄINLORUTTELUA


"LIRU, LARU LORUPUSSI,
MEIDÄN LASTEN JUTTUPUSSI.
PORINAPUSSI, TARINAPUSSI
TÄPÖTÄYNNÄ AINA ON!"

Keskiviikon lapsiparkissa loruteltiin eläinloruja. Otin parkkiin mukaani vuosia sitten yhdessä silloisen perhepäivähoidon tiimini kanssa kootun lorukorttisetin, josta on jäänyt mukava ja usein käytetty muisto hienosta työporukasta, tuesta, kannustuksesta ja toimivasta perhepäivähoidon tiimityöstä. Silloisen paikkakunnan varhaiskasvatuksen luontoteeman mukaan tuolloin koottiin yhteistyönä tiimin yhteisiä eläinloruja. 

Ideana oli, että jokainen tiimin hoitaja valitsi 1-2 mieleistään eläinlorua ja valmisti niistä lorukortit, jokaista korttia yhtä monta samanlaista kuin oli tuolloin tiimissä jäseniä. Tiimi-illassa kortit laitettiin pöydälle pinoihin ja jokainen hoitaja keräsi pinoista itselleen yhden kutakin korttia. Näin saatiin jokainen oman ryhmänsä käyttöön tosi monipuolinen kokoelma erilaisia ja toinen toistaan hauskempia lorukortteja mukaviin yhdessäolon hetkiin. Osa lisäsi kortteihinsa myös pieniä tietoiskuja ko.eläimestä kertovan lorun lisäksi.

Tuota ihanaa tiimiporukkaa on vähän ikäväkin. Tuosta tiimistä osa on jo hajaantunut muihin haasteisiin ja itseänikin odottaa taas muutos tähän opiskeluarkeen, johon on jo ehtinyt tottua, kun saan tämän lasten erityisohjaajan tutkinnon takataskuuni ja parin vuoden tauon jälkeen kodista tulee taas työmaata. Tauon jälkeen sitä jo odottaa innolla, on ollut kuitenkin virkistävää nähdä välillä uusia ympyröitä ja saada uusia näkökulmia, joten töihin palatessa on reppuun kerääntynyt paljon hyviä ideoita toteutettavaksi. 

Etenkin lapsia on jo kova ikävä. Onneksi olen näissä opintoihini liittyvissä harjoitteluissa saanut hiukan helpotusta siihen ikävään ja olen tavannut ihania uusia tuttavuuksia, lapsia ja perheitä sekä kohdannut myös vanhoja tuttuja, joiden kanssa on ollut mukavaa vaihtaa kuulumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti