keskiviikko 18. toukokuuta 2016

RIPEÄÄ RIESKAA VÄLIPALLE


Aamupuurolta jää usein pieni nokko puuroa, jolle ei oikein tiedä mitä sille tekisi: Heittäisikö pois vai jemmaisiko jääkaappiin, jos siitä jotakin vielä saisi, kun ei roskiinkaan viitsisi heittää. Usein se nokko on myös sen verran pieni, ettei siitä juuri edes yhtä annosta tule. 

Mutta tässäpä on hyvä vinkki, mihin sen pienen nokkosen voi käyttää: Ripeisiin kaurarieskoihin, jotka maistuvat tuoreeltaan ihanilta välipalalla! Tämä rieska on niin nopea ja helppotekoinen, että sen tekeminen ottaa vain noin parikymmentä minuuttia, josta vartti kuluu uunia seuraillen. Ja sopii myös lasten kanssa leivottavaksi helppoutensa ansiosta! Lapset tykkäävät ainakin taputella taikinaa isoksi rieskaksi pellille.

Ainekset:
1-2 dl tähteeksi jäänyttä kaurapuuroa
2-3 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja puuromäärän mukaan
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl maitoa, piimää, kaura-/riisi-/soijajuomaa, kermaviiliä

Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita kulhossa puuron sekaan muna ja neste. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Ei haittaa vaikka taikina on löysähköä. Jauhomäärä kannattaa arvioida puuromäärän mukaan eli jos on vain pieni nokko puuroa, laita vähän enemmän jauhoja. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin yhdeksi isoksi, pyöreäksi rieskaksi. Aja taikinapyörällä rieska kahdeksaan sektoriin ja pistele haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä väli- tai iltapalaksi maidon kanssa.

Vinkki: Makua voi vaihdella käyttämällä erilaisia puuroja, kuten 4viljan puuroa tai ruista, myös jauhoja voi vaihdella maun mukaan. Täysjyväjauhoilla voi helposti lisätä rieskan kuitupitoisuutta. Sekaan sopii myös porkkanaraaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti